Retete de slabit bogate in enzime

duminică

De adaugat la pranz langa albumine (carne, lactate) sau hidrati de carbon (paste, orez, cartofi).
Salata italiana
O salata verde (cu cat e mai verde, cu atat este mai hranitoare), bine spalata si scursa se taie fasii si se amesteca cu 2-3 rosii taiate felii, 50 g miez de nuca pisat, 50 g telemea taiata in bucatele, fasole verde usor dunstuita, ceapa tocata, 2-3 catei de usturoi.
Sosul: 4 lingurite ulei, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingurita zer sau iaurt, sare.
Salata de spanac
250 g spanac verde (nefiert) se spala si se taie in fasii subtiri, se amesteca bine cu 2-3 cepe verzi taiate in ineluse, 1 morcov ras, 1-2 rosii taiate in cubulete, 3 lingurite de seminte decojite de dovleac.
Sosul: 4 linguri untdelemn, 2 linguri de Sana, 2 catei de usturoi pisati sau rasi, 3 linguri de iaurt, sare.
Salata de branza de vaci
3 linguri de branza de vaci se amesteca cu o legatura de ceapa verde tocata, 1 galbenus de ou, 1 pahar de iaurt, 2 lingurite suc de lamaie, un praf de sare. Se amesteca cu orice leguma (telina, morcov, andive), data pe razatoare sau taiata felii subtiri.
Salata de varza rosie
300 g varza rosie tocata foarte marunt se amesteca cu 150 g prune uscate (inmuiate in apa si din care s-au scos samburii), taiate in patru, 5 linguri de untdelemn, 2 linguri de Sana, 3 linguri zeama de portocale, sare, piper, un praf de scortisoara, 1 lingurita de miere. Se amesteca totul si se lasa o ora sa se patrunda.
Salata de patrunjel verde
4-5 legaturi de patrunjel verde se spala bine si se toaca marunt. Se amesteca cu 1-2 catei rasi de usturoi, 2-3 linguri untdelemn, 2 lingurite suc de lamaie, cateva masline cu samburii scosi, taiate in doua, 1-2 rosii, la alegere. Se poate amesteca cu orez fiert sau cu macaroane

0 comentarii: